Sådan undgår du tørken

Vaginal tørhed er desværre en realitet for mange kvinder, nogle oplever det sågar som regulær tørke.

 

Tørhed i skeden kan bl.a opstå i forbindelse med at østrogen niveauet i kroppen ændres. Det kan være på grund af graviditet, overgangsalder eller medicinsk behandling. Vaginal tørhed behøver dog ikke relatere sig til hormonændringer, generne kan opstå af mange grunde.

 

De tørre slimhinder giver sig typisk til kende ved smerter ved samleje eller daglige gøremål som cykling etc.

 

Oplever du vaginal tørhed ved samleje, ved du også, at det kan være en dræber for lyst og nydelse - typisk for begge parter. Det siges at god sex hjælper slimhinderne og dårlig sex slider på slimhinderne.

 

Der er heldigvis tiltag du selv kan gøre for at beskytte dine slimhinder.

 

Hjælp i det daglige:

Du kan hjælpe slimhinderne på vej i skeden. Tåler du østrogen, kan du bruge lokal østrogen tilskud, som fås via egen læge. Alternativt hvis du ønsker en østrogenfri vej, er vaginal gelen Replens en mulighed. Replens kan bestilles på de fleste apoteker eller på internettet via dette link.

Klik for shop

 

Replens virker i 72 timer, så du kun behøver at tilføre skeden fugt hver 3. dag. Fugten afgives så langsomt over de næste 72 timer.

 

Oplever du gener lige ved indgangen til skeden, kan en vulva lip balm virke som en barriere. En kombination af sheasmør og hampolie giver lindring og beskyttelese - læs mere om vulva lip balm via dette link.

Klik for shop

 

Bækkenbunden er du jo i gang med at træne.  Bækkenbundstræning træner ikke bare musklerne, det øger også blodgennemstrømning og iltning af muskler og slimhinder.

Ønsker du mere sus i bækkenbundens væv, er vibrationer ikke at underkende.

 

I shoppen kan du finde andre produkter til tørre slimhinder herunder en tynd vibrator til at holde gang i slimhinder.

Klik for shop

 

Hjælp til sex:

Glidecremer er ikke bare glidecremer, der er stor forskel på kvaliteten. Nogle glidecremer tørrer hurtigt ind og giver blot kortvarig glæde. Ønsker du en glidecreme, som nedsætter friktionen over længere tid, skal du se efter en silikonebaseret glidecreme. Ønsker du en god silikonecreme, så følg dette link.

Klik for shop

 

Glidecremer hjælper ikke på den tørhed, som er forbundet med manglende lyst - er lysten forsvundet, så er du nødt til at gå andre veje. Dels kan du selv prøve at vække din lystfølelse og nydelse ved hjælp af fx en vibrator, en fræk bog eller anden inspiration. Alternativt kan du tale med en sexolog - ønsker du at finde en sexolog, så kontakt os på knibnu@propsandpearls.com

 

 

 

21 knibedage

der vil ændre dit underliv. Få gratis øvelser, tips mm her:

 

 

Tilmeld dig

V-tegnet det frækkeste knib

Se dagens øvelse

Hvem er bange for sin bækkenbund

Se dagens fluff

Hjælp til tørreslimhinder

Hormonfri pleje til tørre slimhinder

En glidecreme som virker

Silikonebaseret glidecreme er for mange et must

Vulva Lipbalm

til tørhed lige ved indgangen

X

Tillykke

Du har nu lavet knib eller mere