Tag hånd om bækkenbunden

Tag særligt hensyn til din bækkenbund, når du dyrker sport

 

Du må ikke presse din bækkenbund til mere end den kan klare. Du skal gerne knibe lige inden et øget pres på bækkenbunden fx ved hop, spring, grineanfald. På den måde beskytter du din bækkenbund bedst.

 

Knibet bruges til at modsvare presset oppefra og ned på bækkenbunden. Er presset oppefra større end du kan modsvare med dine bækkenbundsmuskler, risikerer du at gøre skade på dit underliv.

 

Oplever du, at du undervejes i din træning mister grebet om bækkenbunden, bør du holde en pause eller stoppe op. Du kan prøve, om du kan indføre et par knib og se, om du får fat i musklerne igen. Du kan også se under gimmicks and gadgets det hjælpemiddel som hedder contrelle. Contrelle er en lille skumfidus, som du indfører i skeden for at understøtte presset ned på bækkenbunden.

 

Er dine motionsambitioner større end dine bækkenbundskræfter, må du yde en ekstra indsats på at arbejde for en fleksibel bækkenbund, som kan stå mål med din motion.

 

Kan du ikke få fat i musklerne, bør du overveje motionsformer, som ikke yder så stort pres på bækkenbunden. Cykling (spinning, mountainbike,  landevejscykling...) er godt, fordi sadlen giver dig et modtryk, vandgymnastik fordi der ikke er tyngdekraft lige så med gymnastik på alle fire. Du kan så gradvist øge din motion-ambition i takt med at bækkenbunden kan følge med.

 

Indfør bækkenbundsopmærksomhed under sport – afprøv om det giver mening inden sport, at etablere kontakt til bækkenbunden ved at lave et lille knibeprogram - oplever du, at du har brug for det, så indfør samme knibeprogram halvvejs i din motion for at genetablere kontakten.

 

Inddrag din instruktør

Går du til fitness eller på andre øvelseshold, kan du fortælle din instruktør, at du gerne vil have særligt fokus på bækkenbunden. Instruktørerne har ofte rigtig god viden om hvordan bækkenbunden skal flettes ind i øvelserne.

21 knibedage

der vil ændre dit underliv. Få gratis øvelser, tips mm her:

 

 

Tilmeld dig

Sports knibet

Se dagens øvelse

Med knib skal land bygges

Se dagens fluff

X

Tillykke

Du har nu lavet knib eller mere